Η συνταγή για το πιο αφράτο τσουρέκι που βρήκαμε στο ίντερνετ

Στο κανάλι Pastry Designs βρήκαμε μια συνταγή που φαίνεται αρκετά εύκολη και αποτελεσματική! Δείτε στο βίντεο βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνετε για να έχετε κι εσείς αφράτα τσουρέκια!

Υλικά

Για το μίγμα μαγιάς:

– 70 γρ. φρέσκια μαγιά ή 23 γρ. μαγιά ξερή 
– 1 κ.σ. ζάχαρη 
– 100 γρ. χλιαρό νερό
– 100 γρ. αλεύρι “Κούλα” ή αλεύρι για τσουρέκια 

Για τη ζύμη:

– 1.100 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
– 350 γρ. ζάχαρη
– 1 πακέτο μαχλέπι
– 1 βανιλίνη
– 240 γρ. χλιαρό γάλα
– 3 αυγά
– 100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
– 150 γρ. λιωμένο βούτυρο 
– το μίγμα μαγιάς 
– 1 αυγό + λίγο γάλα για άλειμμα
– αμύγδαλο φιλέ, προαιρετικά