Σοκάρει νέο βιντεοπαιχνίδι με βιασμούς και φόνους γυναικών

Σοκ έχει προκαλέσει στους χρήστες του διαδικτύου η επικείμενη κυκλοφορία ενός βιντεοπαιχνιδιού με τον αρρωστημένο τίτλο: «Rape Day» (Hμέρα βiασμού) όπου οι παίκτες μπορούν να βiάζουν και να σκοτώνουν γυναίκες ακόμα και να γίνουν ανθρωποφάγοι.

Πολλοί χρήστες βομβάρδισαν το διαδίκτυο με επικριτικά σχόλια επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία εξωφρενική ιδέα. Το παιχνίδι που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ένα μήνα, απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών .

Το παιχνίδι

Οι παίκτες της καλούνται να μπουν στο πετσί του ρόλου ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου ο οποίος κατά τη διάρκεια μία αποκάλυψης – ζόμπι, μπορεί να δολοφονεί, να βiάζει και να παρενοχλεί λεκτικά τις γυναίκες. Επιπλέον, μπορεί να φάει και ανθρώπινη σάρκα.

Αντικρούοντας τα επικριτικά σχόλια με τα οποία έχει βομβαρδιστεί η ιστοσελίδα της, η εταιρία παραγωγής επισημαίνει πως πρόκειται για “Μία μαύρη κωμωδία…με σκοτεινή τρομακτική ύλη, χρωματισμένη με μία αίσθηση χαράς και σκοτεινού σκοπού….. Όπως και να ‘χει ο βασικός χαρακτήρας του «Rape Day», δεν αντιδρά, μιλά ή σκέφτεται όπως εγώ…είναι πιο κακός, θρασύς και σκληρός».

«Η δημιουργική φαντασία είναι μια φαντασίωση εξουσίας”, γράφει ο δημιουργός του παιχνιδιού.Ακόμα κι αν είναι μία ιστορία που αφορά την αποδοχή της απώλειας του ελέγχου, εξακολουθεί να είναι μια μορφή εξουσίας….Το παιχνίδι δεν παραβιάζει καμία από τις οδηγίες σχετικά με περιεχόμενο που διανέμεται στο Steam – χαρακτηρίζεται ως περιεχόμενο για ενήλικες και ως εκ τούτου είναι αποδεκτό».

Αλλά, ακόμη και αν το παιχνίδι απαγορευτεί, ο δημιουργός του επισημαίνει ότι δεν θα σταματήσει να προωθεί τη “φαντασία” του.

Αντιδράσεις

Για «εξωφρενική» ιδέα κάνει λόγο η Ομάδα Προάσπισης της Εκστρατείας Πρόληψης Εκβιασμού της Νέας Ζηλανδίας.

«Το να προωθείς ένα παιχνίδι με βιασμό δεν είναι ποτέ καλό – είναι εξωφρενικό και αναιρεί εντελώς τον αντίκτυπο της σεξουαλικής βίας στα θύματά του», υποστηρίζει η εκτελεστική διευθύντρια της Ομάδας Προάσπισης της Εκστρατείας Πρόληψης Εκβιασμού της Νέας Ζηλανδίας, Ντέμπι Τόχιλ, στην ιστοσελίδα «Newshub».

Πηγή