Share

Τοπ σεφ αποκαλύπτουν τι δεν τρώνε όταν βγαίνουν έξω και εξηγούν

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως όταν βγαίνουν έξω αποφεύγουν τα μπιφτέκια ή το μαρούλι θεωρώντας πως δεν τα «προσέχουν» τόσο πολύ στα εστιατόρια και τις ταβέρνες.

Ολοι λίγο πολύ έχουν τα δικά τους πιάτα προς αποφυγήν όταν αποφασίζουν να φάνε έξω. Ακόμη και οι τοπ σεφ.

Στην ερώτηση του Independent «τι δεν θα τρώγατε ποτέ μα ποτέ έξω;», τοπ σεφ δίνουν τις δικές τους απαντήσεις. Αλλοι μίλησαν για «τραύματα» από την παιδική τους ηλικία και άλλοι πως προτιμούν μόνο την σπιτική έκδοση από τα χεράκια της γιαγιάς.

Τζόι Ο’ Χαρ: «Το ψητό κοτόπουλο. Είναι ένα φαγητό τόσο οικείο που ποτέ δεν μπορώ να το δοκιμάσω εκτός σπιτιού, όπου μπορείς να επιλέξεις τα τραγανά κομμάτια από την πιατέλα».

Τάρτζια Σιλβάνι: «Δεν τρώω ωμά θαλασσινά σε μέρη που δεν γνωρίζω καλά και δεν είμαι 100% σίγουρη πως είναι φρέσκα».

 

Αντζούμ Αναντ: «Ενα πράγμα που δεν μπορώ καθόλου είναι τα νεφρά. Η μητέρα μου συνήθιζε να τα μαγειρεύει με μπαχαρικά στον μπαμπά μου και έκανε το σπίτι να μυρίζει για μέρες. Εχω δοκιμάσει και μυαλό, αλλά δεν είμαι φαν της υφής του και δεν θα ξαναφάω. Οταν τρώτε έξω υπάρχουν πιο νόστιμα πιάτα από αυτά».

Ερικ Γκινγκαρντ: «Ενα πολύ γνωστό στριτ μπέργκερ, που δεν θα πω το όνομα, του οποίου δεν αντέχω τη μυρωδιά».

Αντριου Ντάργκιου: «Οτιδήποτε από ένα μεγάλο μενού. Ενα κανονικό εστιατόριο δεν μπορεί να κρατήσει τόσο μεγάλο απόθεμα ή να έχει τη δυνατότητα να μαγειρέψει κάτι που έρχεται από την κατάψυξη».

 

Μέρι Σου Μίλικεν: «Οταν είμαι σε μια φάση που ανησυχώ για το εάν το φαγητό είναι καλό, παραγγέλνω το πιο απλό πιάτο. Δεν παραγγέλνω κάτι περίπλοκο σε εστιατόριο που δεν εμπιστεύομαι».

Ιβάν και Σεργκέι Μπέρεζίνσκι: «Αποφεύγουμε φαγητά σάπια ή που δεν τρώγονται. Οτιδήποτε άλλο είναι συζητήσιμο».

Κιμ Γούντγαρντ: «Παραγγέλνω τα περισσότερα πιάτο όταν βγαίνω έξω, επειδή ενδιαφέρομαι για το τι κάνουν τα άλλα εστιατόρια. Παρόλο που σπάνια παραγγέλνω τηγανητά καλαμάρια, τόσα πολλά μέρη δεν φαίνεται να το κάνουν σωστά».

Πηγή: iefimerida