Οι υγιεινές τροφές που μπορεί να σου κάνουν κακό

Εκεί που νομίζεις ότι ακολουθείς σωστή διατροφή και θα φτάσεις τα 100 έτη, έρχονται νέες έρευνες που σου αλλάζουν τις συνήθειες και πάλι από την αρχή…

Αλλά η παρκάτω έρευνα έχει βάση σε παρατηρήσεις ετών, και σου εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις κάποιες υγιεινές τροφές μπορούν να κάνουν κακό στον οργανισμό μας.

Για παράδειγμα:

Το λάχανο, με τα δεκάδες ωφέλη έχει παρατηρηθεί ότι επηρεάζει τον θυρεοειδή σου. Σε μεγάλες ποσότητες το λάχανο επηρεάζει τον μεταβολισμό και οδηγεί σε υποθυρεοειδισμό.

Το αβοκάντο, που είναι ο σταρ των εστιατορίων και συνοδεύει σχεδόν όλες τις σαλάτες που συστήνουν οι διαιτολόγοι, τελικά παχαίνει σε μεγάλες ποσότητες. Το λάθος που κάνουν όλοι να το απολαμβάνουν σε κρεμώδη κατάσταση, οδηγεί σε υπερκατανάλωση και έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Ο σολωμός που είναι λες και έχει λαδώσει όλους τους διατροφολόγους και βρίσκεται σε κάθε δίαιτα, είναι υπεύθυνο για δηλητηριάσεις, μέχρι και νευρολογικές παθήσεις. Ο σολωμός τρώει τα πάντα και έχει παρατηρηθεί ότι πολλές φορές αναπτύσσει επικίνδυνα μικρόβια στο στομάχι του για την υγεία μας.

Πηγή