Σοκολάτα ή σeξ; Ποιο κόβεται ευκολότερα;

Οι Βρετανοί ομολογώ πως μας προσφέρουν άφθονο υλικό για να μην βαριόμαστε. Μετά τις κλινικές απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ ακόμα και το σeξ, τώρα κάνουν την εμφάνισή τους οι κλινικές απεξάρτησης από τη σοκολάτα και τα γλυκά.

Το Βρετανικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας έκανε έρευνα σε μεγάλο δείγμα Βρετανών γύρω από τις διατροφικές συνήθειες τους, και ανακάλυψε ότι ένας στους τρεις λένε ψέμματα για το αν τρώνε σοκολάτα, όταν δεν πρέπει, δεν υπακούν τις συμβουλές του γιατρού για να μην καταναλώνουν σοκολάτα, με άλλα λόγια είναι εθισμένοι στη σοκολάτα σε βαθμό που χρειάζονται βοήθεια.

Χωρίς να σημαίνει ότι η σοκολάτα είναι κακή για την υγεία μας, η έρευνα απέδειξε ότι ο εθισμός στη σοκολάτα είναι ισχυρότερος του αλκοόλ και του σeξ, ίσως γιατί υποσυνείδητα ο ασθενής που πρέπει να κάνει διαίτα δεν πιστεύει ότι η σοκολάτα είναι επικίνδυνη.

Ένας ακόμη λόγος που η σοκολάτα είναι ανθεκτική σε προσπάθειες εγκατάλειψής της, είναι ότι σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την γεύση της αλλά και την ευχαρίστηση που προσφέρει στον εγκέφαλο μας.

Πηγή