Τρεις τροφές που οι περισσότεροι αποφεύγουν αλλά κάνουν καλό

Πολλές τροφές για κάποιον λόγο η πλειοψηφία του κόσμου τις θεωρεί ανθυγιεινές αλλά δεν είναι. Για την ακρίβεια μπορεί να αποτελούν πηγές πολύτιμων για τον οργανισμό συστατικών. Βέβαια, πρέπει να καταναλώνονται πάντα με μέτρο.

Αυτές οι τροφές μάλλον είναι παρεξηγημένες, γιατί ενώ νομίζουμε πως καλό είναι να τις αποφύγουμε, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να τις καταναλώσουμε.

Όπως είναι οι τρείς παρακάτω…

Πατάτα

Η πατάτα είναι πηγή σιδήρου, καλίου, πρωτεϊνών, μεταλλικών αλάτων και βιταμίνης Β, συστατικά που όλα έχουν ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό. Στις πατάτες κακό συνήθως προκαλούν τα συνοδευτικά, όπως το περιττό λάδι, οι σάλτσες, τα λιπαρά αλαντικά και το βούτυρο.

Φυστικοβούτυρο

Πρέπει να καταναλώνεται σε μικρέ ποσότητες, αφού έχει πολλές θερμίδες. Αλλά ταυτόχρονα είναι πηγή βιταμίνης Ε, καλίου, αντιοξειδωτικών, πρωτεΐνης και μαγνησίου.

Ψωμί

Αποτελείται από αμυλούχους υδατάνθρακες που όντως παχαίνουν. Αλλά όπως συμβαίνει συνήθως, τα πάντα εξαρτώνται από την ποσότητα και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Η διατροφική αξία του ψωμιού εξαρτάται από το αλεύρι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του και ειδικότερα όταν είναι ολικής άλεσης, τότε είναι πιο πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Πηγή