5 τροφές για εξαιρετικές επιδόσεις στο σeξ

Οι σeξουαλικές επιδόσεις είναι κάτι που απασχολεί τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ειδικά η διατήρηση, η βελτίωση και η αποκατάστασή της, αν χρειαστεί. Από τα αρχαία χρόνια,. Σε κάθε πολιτισμό υπήρχαν βότανα τα οποία τις βελτίωναν και τις ενίσχυαν.

Πολλά από αυτά τα βότανα έφτασαν στο σήμερα και οι επιστήμονες αποφάσισαν να ερευνήσουν αν έχουν ευεργετικές δράσεις. Οι αποδείξεις ήρθαν και οι δράση πολλών τροφών και βοτάνων μπορούν ν απογειώσουν την λίμπιντο σας.

Οι 5 παρακάτω έχουν ευεργετικές ιδιότητες στην λίμπιντο σας, αν και πριν τα χρησιμοποιήσετε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, ειδικότερα αν υπάρχουν προβλήματα υγείας.

Ginkgo Biloba

Πρόκειται για ένα βότανο που προέρχεται από ένα από τα πιο παλιά δέντρα του κόσμου, με το ίδιο όνομα. Γνωστότερο περισσότερο για τις ευεργετικές του ιδιότητες για την μνήμη και την λειτουργία του εγκεφάλου, το Ginkgo Biloba χρησιμοποιείται από τους Κινέζους για την θεραπεία της κατάθλιψης αλλά και της σeξουαλικής λειτουργίας. Είναι αφροδισιακό αφού χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Μπορείτε να το βρείτε σε σκόνη και ταμπλέτες.

Σαφράν

Πρόκειται για ένα από τα πιο αποτελεσματικά αφροδισιακά, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Πρόκειται για μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό Crocus Sativus, βρίσκεται κυρίως στην νοτιοδυτική Ασία και είναι ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά βάσει βάρους. Το μπαχαρικό είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες και σύμφωνα με έρευνες βελτιώνει την σeξουαλικές δυσλειτουργίες, ειδικότερα σε ανθρώπους που κάνουν αντικαταθλιπτική αγωγή.

Κόκκινο τζίνσενγκ

Άλλο ένα διάσημο βότανο που έρχεται από την Κίνα. Το κόκκινο τζινσενγκ μάλιστα, θεωρείται πως βελτιώνει την λίμπιντο σε γυναίκες και άντρες. Αυξάνει την σeξουαλική διάθεση και βελτιώνει την σeξουαλική λειτουργία. Δεν συνίσταται η χρήση του σε περιπτώσεις διαβήτη ή υπέρτασης. Μπορείτε να το βρείτε σε αρκετές μορφές, αλλά μην το χρησιμοποιήσετε για περισσότερες από δέκα μέρες.

Maca

Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό που χρησιμοποιείται για αιώνες για την μεγάλη θρεπτική του αξία. Τα τελευταία χρόνια όμως ανακαλύφθηκε και η ευεργετική του δράση στην λίμπιντο. Τα ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με τη σeξουαλική λειτουργία οφείλονται στα ενεργά της συστατικά και στην υψηλή συγκέντρωση πρωτεϊνών και ζωτικών θρεπτικών συστατικών που περιέχει.

Επιμήδιο

Το αγγλικό του όνομα μάλλον τα λέει όλα: Horny Goat Weed (Βότανο του ξανaμμένου τράγου). Οι Κινέζοι πάλι το λένε Yin Yang Huo, ενώ εμείς Επιμήδιο ή Epimedium. Πρόκειται για ένα βότανο που αυξάνει την ζωτική ενέργεια, την εpωτική διάθεση, μειώνει την κόπωση και βελτιώνει, φυσικά, την λίμπιντο. Η δράση του ως αφροδισιακό ανακαλύφθηκε όταν μερικοί βοσκοί παρατήρησαν την αλλαγή της συμπεριφοράς στα ζώα τους, εξού και το αγγλικό όνομά του. Μπορείτε να το βρείτε σε σκόνη ή σε ταμπλέτες

Πηγή