Share

6 συμβουλές για να ψήσετε σωστά το κρέας

Και δεν θα σας πιάνει κανείς

6 συνταγές που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας, είτε μαγειρεύετε κοτόπουλο είτε χοιρινό, είτε το ψήνετε, είτε το τηγανίζετε!

Την επόμενη φορά που θα ψήσετε κοτόπουλο, βάλτε ένα μήλο για να παραμείνει το κρέας σας γεμάτο υγρά. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, πετάξτε το!

Για να μην κολλήσει το κρέας στο τηγάνι, βάλτε από κάτω του μία φέτα μπέικον.

Για να μαλακώσετε το σκληρό κρέας όπως το αρνί ή το βοδινό βάλτε σε ένα μπολ με το κρέας ξύδι ή μουστάρδα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί ξεπλύνετέ το και μαγειρέψτε το!

Καρυκεύστε το φαγητό και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν το ψήσιμο.

Κρέατα πιο δύσκολα, όπως γίδα, τράγος, βεργάδι, κριάρι, ζυγούρι, προβατίνα καλό είναι στα πρώτα νερά βρασίματος που αδειάζουμε να έχουμε ρίξει ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί.

Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, απλώς ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.

Πηγή