Αυτή η ράτσα σκύλου δεν κάνει για φύλακας

Οι περισσότεροι θέλουν να κάνουν έναν σκύλο μέλος της οικογένειάς τους, για να κερδίσουν συντροφιά, αγάπη και φιλία. Υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν ο σκύλος να είναι ταυτόχρονα και φύλακας. Για τους πρώτους το Samoyed ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Για τους δεύτερους όχι και τόσο.

Τα σκυλιά της ράτσας Samoyed, είναι εξαιρετικά κατοικίδια, φιλικά προς όλους, ακόμα και σε παιδιά ή άλλα σκυλιά. Είναι καλό να εκπαιδευτούν από μικρή ηλικία και προσαρμόζονται εύκολα σε διαφορετικό περιβάλλον και σε διάφορες συνθήκες διαβίωσης.

https://www.sheknows.com/pets-and-animals/articles/991657/meet-the-breed-samoyed/

@sheknows.com

Ωστόσο αν κάποιος θέλει φύλακα, μάλλον θα απογοητευτεί. Γιατί τα Samoyed είναι πολύ φιλικά, ακόμα και με τους ξένους. Όταν γνωρίζουν νέους ανθρώπους είναι από την αρχή έτοιμοι να γίνουν φίλοι. Κι αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα με κάποιον ανεπιθύμητο.

Φυσικά μπορεί να μην κάνουν για φύλακες στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά μπορούν να προειδοποιήσουν τουλάχιστον, λόγω της αυξημένης τους τάσης να γαβγίζουν. Οπότε μπορεί να μην είναι φύλακες όπως τους έχουμε στο μυαλό μας, αλλά μπορούν κάλλιστα να φυλάξουν «σκοπιά».

Τα Samoyed παρολ’ αυτά παραμένουν μια από τις πιο φιλικές ράτσες, ιδανική για όσους θέλουν έναν σκύλο ήσυχο, φιλικό και παιχνιδιάρη. Α, και είναι πανέμορφοι…

https://simplyfordogs.com/samoyed-puppy/is-a-samoyed-puppy-right-for-your-family/

Πηγή