Εγώ δεν παίζω στις Αγριες Μέλισσες για 600 ευρώ»

Στο περιοδικό People και τη Γεωργία Χαλκιά έδωσε συνέντευξη η Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία απάντησε για τις αμοιβές των ηθοποιών στις Άγριες Μέλισσες, ενώ μίλησε και για το θεατρικό έργο “Η πόρνη από πάνω” που υποδύεται την Ερατώ.

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις συμπρωταγωνιστές σας, μίλησαν ανοικτά για τις πολύ χαμηλές αμοιβές που παίρνουν από το συγκεκριμένο σίριαλ, της τάξης των 600 ευρώ.

Δεν το γνωρίζω ομολογώ… Η μητέρα μας μάς έλεγε “Σας εύχομαι να έχετε τόσο ενδιαφέρουσα ζωή ώστε να μην ασχολείστε με τις ζωές των άλλων. Εκτός αν είναι να βοηθήσετε”. Εγώ πάντως δεν παίζω για τέτοιο ποσό.

Στα θεατρικά τώρα, υποδύεστε την αδύναμη Ερατώ στην παράσταση Πόρνη από πάνω, που ανεβαίνει εδώ και εννιά χρόνια, κάτι σχεδόν πρωτοφανές στα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Ποια είναι η δική σας αντίδραση απέναντι σε φαινόμενα βίας;

Βαθειά θλίψη και θυμός. Δεν επιτρέπεις σε κανέναν να σε μειώσει. Συμβούλευα πάντα τις κόρες μου να είναι ο εαυτός τους, να σέβονται και να απαιτούν τον ίδιο σεβασμό από την σχέση τους. Εάν όμως έβλεπα ότι είναι θύματα στην οικογένειά τους, θα επέμβαινα. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες οικογενειακής βίας από κοπέλες που με συναντούν μετά τις παραστάσεις μου και μάλιστα το πιο λυπηρό που μου εκμυστηρεύτηκαν είναι πως η ίδια τους η μάνα κατηγορούσε εκείνες και όχι τον «άγιο» άντρα τους. Όμως, η κακοποίηση δεν είναι μονομερής. Ακόμη και όταν μια γυναίκα πει στον σύζυγό της ότι είναι άχρηστος γιατί δεν φέρνει τα ίδια λεφτά στο σπίτι είναι και αυτό ένα είδος κακοποίησης. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί τα κρούσματα.

Πηγή