Επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να τρως σκόρδο και να μην βρωμάς

Αν δεν είσαι βαμπίρ και ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που αγαπούν το σκόρδο, ωμό ή μαγειρεμένο μέσα στην σάλτσα για τα μακαρόνια ή πάνω στο ψωμί, ξέρεις πολύ καλά πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να παρατήσεις ένα σνακ ή πιάτο με σκόρδο, από φόβο μήπως μυρίζει η ανάσα σου κατόπιν.

Οι ειδικοί του Ohio State University, έκαναν όχι μία αλλά δύο έρευνες και κατέληξαν πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα τρόφιμα που μπορούν να κάμψουν την γνωστή σε όλους μας σκορδίλα. Αν θες να διώξεις αρχικά τη σκορδίλα από τα χέρια, δες το βίντεο.

Ωμά μηλαράκια:

Θυμάσαι πως αν κόψεις ένα μήλο και το αφήσεις έξω, γίνεται καφέ; Το ένζυμο που ευθύνεται για το καφέ χρώμα του μήλου, μπορεί να δρα σαν αποσμητικό στόματος μετά την κατανάλωση σκόρδου.

Χυμός λεμονιού:

Τις φορές που θες να φας ωμό σκόρδο, στο τζατζίκι για παράδειγμα, εκεί όπου εκκρίνεται πιο έντονα η αλιίνη και η αλιινάση, ο χυμός λεμονιού μπορεί να κάμψει την σκορδίλα.

Πράσινο τσάι:

Οι πολυφαινόλες, αυτά τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού μπορούν να κρύψουν την μυρωδιά του σκόρδου.

Ωμό μαρούλι:

Το νέο διατροφικό όπλο κατά της κακής αναπνοής μετά από κατανάλωση μαγειρεμένου ή ωμού σκόρδου, είναι το ωμό μαρούλι, που βρέθηκε να την κακή αναπνοή κατά 50%.

Διαβάστε επίσης: Ένα βασικό λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε στο τηγάνι