Εύκολη συνταγή για πίτσα, σε 4 βήματα

Παρακάτω ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για σπιτική πίτσα, σε μόλις 4 βήματα.

Υλικά για σπιτική πίτσα
Για τη βάση της πίτσας
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
Λίγο αλάτι
Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
100 γραμμάρια ντομάτα συμπηκνωμένη.
Λίγο λάδι
Μια χούφτα φρέσκο βασιλικό ή ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
Για την επικάλυψη
125 γρ. Μοτσαρέλα
Μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
Λίγη φρέσκια ντομάτα
Ενα καλό αλλαντικό της αρεσκείας σας
Μια κουταλιά λάδι
Λίγο φρέσκο βασιλικό.

Εκτέλεση συνταγή για σπιτική πίτσα
Φτιάξτε τη ζύμη
Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, τη μαγιά, το αλάτι και ανακατέψτε.
Ρίξτε 200ml ζεστό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε με μια κουτάλα μέχρι να φτιάξετε μια μαλακή, αρκετά υγρή ζύμη.
Αλευρώστε τον πάγκο, ρίξτε το μείγμα και ζυμώστε για 5 λεπτά.
Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε την στην άκρη.
Μπορείτε να αφήσετε τη ζύμη να φουσκώσει, αν θέλετε, αλλά δεν είναι απαραίτητο αν σκοπεύετε να κάνετε μια πίτσα με λεπτή ζύμη.
Φτιάξτε τη σάλτσα
Σωτάρετε λίγο σκόρδο στο τηγάνι, προσθέστε τη συμπηκνωμένη ντομάτα και λίγο βασιλικό, ρίξτε νερό και αφήστε να πάρει μια βράση.
Κατεβάστε τη σάλτσα από τη φωτιά και αφήστε την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανοίξτε τη ζύμη
Ζυμώστε τη ζύμη ελαφρά μια φορά ακόμη και χωρίστε την σε δύο μέρη.
Με έναν πλάστη ανοίξτε την σε δύο «φύλλα». Το πάχος εξαρτάται από τι είδους βάση πίτσας προτιμάτε.
Βάλτε τα υλικά ψήστε
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C.
Βάλτε πάνω στη ζύμη που έχετε ανοίξει σάλτσα και στη συνέχεια τα υλικά προτίμησής σας. Ενα αλλαντικό, λίγη ντομάτα και μετά μπόλικη μοτσαρέλα.
Ψήστε την για 8 με 10 λεπτά.
Πριν τη σερβίρετε ρίξτε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και φρέκα φύλλα βασιλικού.

Πηγή