Η ταινία που είχε διάρκεια 720 ώρες και τρέιλερ 7 ωρών

Το Ambiance ήταν μια πειραματική ταινία από τον Σουηδό σκηνοθέτη Anders Weberg, έναν γνωστό καλλιτέχνη που έχει παράξει 500 βίντεο, ταινίες και βιντεοκλίπ. Η ταινία είχε μια προβλεπόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας την 31η Δεκεμβρίου 2020 με διάρκεια 720 ώρες ή 30 ημέρες.

Όταν τελείωσε, η ταινία, εξαφανίστηκε. Το site άδειασε από περιεχόμενο, το Youtube κανάλι έχει μόλις ένα βίντεο με τίτλο “C’est fini” και δεν δείχνει τίποτα άλλο. Μετά την παγκόσμια προβολή της κατά την εν λόγω ημερομηνία, ο Weberg είχε όντως σκοπό να καταστρέψει το μοναδικό αντίγραφο της ταινίας έτσι ώστε να μπορεί να πει πως ήταν “το μεγαλύτερο φιλμ που δεν υπάρχει”.

Με σαφείς αναφορές στην ταινία του Μπέργκμαν «Έβδομη σφραγίδα» του 1957, επιστρέφοντας στην ίδια περιοχή της νότιας Σουηδίας με δυο performance καλλιτέχνες, πάνω στην παραλία, ο Σουηδός καλλιτέχνης έφτιαξε ένα όχι απλώς όχι σύντομο, αλλά το ακριβώς αντίθετο, ένα 7ωρο τρέιλερ που έδωσε στο κοινό μια καλή ιδέα για το τι είναι το φιλμ του.

Το οποίο δε, αν δεν το είδε κανείς εκείνες τις 30 μέρες, κρίμα, δεν θα το δει ποτέ (εκτός κι αν ανέβει σε πλατφόρμες ή σε κάποιο φεστιβάλ). Πάντως είτε λόγω ρεαλισμού είτε λόγω αυτογνωσίας ο ίδιος είχε πει πως δεν περίμενε από κανέναν να δει ταινία του, “ούτε τη μισή δεν θα δουν” παραδέχτηκε.

Πηγή