Η ταινία τρόμου που «σκότωσε» 3 άτομα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων

Τo 1982, ο Vic Morrow και δύο παιδιά ηθοποιοί οι Renee Shinn Chen και Myca Dinh Le σκοτώθηκαν σε ένα ατύχημα με ελικόπτερο κατά τη διάρκεια της γυρισμάτων της ταινίας Twilight Zone: The Movie. 

Ο Morrow 53 ετών και τα παιδιά ηλικίας έξι και επτά γύριζαν μια σκηνή μάχης στην οποία έπρεπε να τρέχουν μακριά από ένα ελικόπτερο που τους καταδίωκε. Όμως μια έκρηξη ειδικών εφέ στο σετ τραυμάτισε τον πιλότο του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει πάνω στα τρία θύματα. Το ατύχημα μάλιστα έλαβε χώρα την τελευταία προγραμματισμένη ημέρα των γυρισμάτων.

Ο συν-σκηνοθέτης της ταινίας John Landis και τέσσερις άλλοι άντρες που εργαζόταν στην ταινία, συμπεριλαμβανομένου του συντονιστή ειδικών εφέ και του πιλότου ελικοπτέρων, κατηγορήθηκαν για ακούσια ανθρωποκτονία. Μάλιστα σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της New York Times του 1987 ήταν η πρώτη φορά που ένας σκηνοθέτης αντιμετώπισε ποινική δίωξη για γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια ταινίας. 

Στο δικαστήριο η υπεράσπιση υποστήριξε ότι ήταν ένα ατύχημα που δεν μπορούσε να προβλεφθεί ενώ η εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι ο Landis και το πλήρωμά του ήταν απερίσκεπτοι και παραβίαζαν τους νόμους. Μετά από μια εξαντλητική δίκη που κράτησε 10 μήνες το δικαστήριο αθώωσε τους πέντε κατηγορούμενους. Οι οικογένειες των τριών θυμάτων κατέθεσαν αγωγές εναντίον του Landis, της Warner Brothers και του παραγωγού Steven Spielberg οι οποίοι διευθετήθηκαν εξωδικαστικά. 

Η ταινία Twilight Zone: The Movie κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1983 και έλαβε μέτριες κριτικές.

Διαβάστε επίσης: Joker: Χοακίν Φίνιξ Vs Χιθ Λέτζερ, ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά των δύο Τζόκερ

Πηγή