Η Pixar παρουσίασε την πρώτη της ταινία με ομοφuλόφιλο πρωταγωνιστή

Πρόσφατα η Pixar παρουσίασε τη νέα μικρού μήκους ταινία της με το όνομα «Out», η οποία έχει για πρωταγωνιστή της έναν ομοφuλόφιλο άντρα, τον Γκρεγκ. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρία παραγωγής επιλέγει έναν τέτοιον πρωταγωνιστή.

Η υπόθεση έχει ως εξής: ο Γκρεγκ φοβάται να αποκαλύψει στους γονείς του ότι είναι ομοφuλόφιλος και ενώ ετοιμάζεται να μετακομίσει σε άλλη πόλη για ζήσει μαζί με τον σύντροφο του τον Μανουέλ, εκείνοι εμφανίζονται για να του κάνουν έκπληξη. Ο νεαρός φοβάται ότι θα τον ανακαλύψουν, αλλά τελικά με την βοήθεια του σκύλου του, καταφέρνει να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι τελικά το να είσαι ο εαυτός σου.  

Αυτή δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Pixar περιλαμβάνει ομοφuλόφιλους χαρακτήρες, αφού τον Φεβρουάριο είχε κυκλοφορήσει την ταινία «Onward» στην οποία εμφανιζόταν μια αστυνομικός η οποία είχε σχέση με γυναίκα.

Το «Out» έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή στο Disney Plus και είναι ένα 9 λεπτών φιλμ κινουμένων σχεδίων, ένα από τα επτά του προγράμματος SparkShorts της Pixar, που έχει σαν στόχο να ανακαλύψει νέους συγγραφείς, να εξερευνήσει νέες τεχνικές αφήγησης ιστοριών και να πειραματιστεί με νέες ροές εργασιών παραγωγής.

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης του «Out» είναι ο Στίβεν Κλέι Χάντερ, που έχει συνεργαστεί με την Pixar σε πολλά φιλμ, μεταξύ των οποίων το «Toy Story 4» και το «Finding Dory».      

Πηγή