Ο πιο αποτελεσματικός και πρακτικός τρόπος να καθαρίσεις το χαλί που λερώθηκε

Τα χαλιά και οι μοκέτες είναι must για τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Κάνουν τον χώρο μας cozy αλλά και του δίνουν ωραίο home deco και design. Είναι στην ουσία, το «ρούχο» του σπιτιού μας.

Ωστόσο, είναι πολύ απαιτητικά στο καθάρισμα. Και είναι λογικό καθώς πρόκειται για χοντρά υφάσματα, που μπορεί να βρίσκονται κάτω από έπιπλα και άλλα διακοσμητικά.ADVERTISING

inRead invented by Teads

Τα χαλιά, μάλιστα, λερώνουν πολύ εύκολα αν σκεφτείς τις συνήθειές μας μέσα στο σπίτι. Φαγητό, υγρά, βρώμικα παπούτσια είναι μερικές από αυτές. Πόσο μάλλον, αυτές τις ημέρες: Ρεβεγιόν, γιορτινά τραπέζια, επισκέψεις.

«Είναι εύκολο για τα βακτήρια και τα σκουπίδια να μπουν στις ίνες των χαλιών», αναφέρει ο Matt Bare, έμπορος χαλιών στο «The Home Depot».

Καθώς τα χαλιά δεν μπορούν να μιλήσουν για να μας πώς πότε χρειάζονται καθάρισμα, ο ειδικός προτείνει να τα καθαρίζουμε κάθε 12-18 μήνες για να βεβαιωθούμε ότι η βρωμιά δεν θα μείνει πάνω σε αυτά για πάντα.

Το κλειδί είναι ο βαθύς καθαρισμός. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Ο expert απαντά στο Apartment Therapy:

Ξεκίνα με τη σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα σίγουρα είναι η πρώτη επιλογή. Πέρασέ την πάνω από το σημείο που πατάς πιο συχνά και εκεί που τρως (καναπές, τραπεζαρία). Μην ξεχνάς τις γωνίες αλλά και κάτω από τα έπιπλα. Σκούπισε προς δύο κατευθύνσεις, κάθετα, για καλύτερα αποτελέσματα.

Επέμενε στο σημείο

Υπάρχουν ειδικές συσκευές μόνο για χαλιά, τα carpet cleaners. Μπορείς να επενδύσεις σε μια, ωστόσο, αν δεν θέλεις να ξοδευτείς, επέμεινε στον καθαρισμό των πιο βρώμικων σημείων. Αν π.χ., σου έχει χυθεί κάποιο υγρό, τρίψε τον λεκέ με σπρέι, βαμβακερό πανί και βούρτσα. Για τα πιο επίμονα σημάδια, τρίψε απαλά με βούρτσα και στη συνέχεια με καθαρή πετσέτα. Επανέλαβε, μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς ο λεκές. Το ζεστό νερό αλλά και ο ατμός κάνουν θαύματα.

Πηγή