Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσεις τον τοίχο χωρίς να αφήσεις στάμπες

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και αφού πορεύεσαι κι εσύ με βάση αυτό το ρητό, προσπαθείς να κάνεις καθημερινά ό,τι καλύτερο μπορείς προκειμένου να διατηρήσεις το σπίτι σου καθαρό και λαμπερό.

Όσο κι αν προσέχεις το σπίτι σου δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να διατηρήσεις τους τοίχους του πεντακάθαρους για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κάποιος θα ακουμπήσει με βρώμικα χέρια τον τοίχο, ένας πίνακας μπορεί να αφήσει σημάδι ή μπορεί κατά λάθος να λερώσεις τον τοίχο με το παπούτσι σου. 

Μια φορά τον χρόνο καλό είναι να πλένεις τους τοίχους του σπιτιού σου για να ανανεώνεται ο χώρος και να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τη σκόνη και τη βρωμιά.

Αλλωστε το να βάψεις το σπίτι σου για να φρεσκάρεις τους τοίχους θέλει όχι μόνο αρκετά χρήματα, αλλά είναι και μεγάλος μπελάς καθώς θα πρέπει να απομακρύνεις όλα τα έπιπλα. 

Οπότε υπάρχει τρόπος, όπως διαβάζουμε στο spirossoulis.com, να καθαρίσεις τους τοίχους με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι χωρίς να αφήσεις στάμπες. 

Πριν ξεκινήσεις το καθάρισμα, θα πρέπει να απομακρύνεις όλους τις πίνακες και ό,τι άλλο έχεις κρεμάσει στους τοίχους. Επίσης άλλαξε θέση στα έπιπλα σπρώχνοντας στην άκρη οτιδήποτε ακουμπάει στον τοίχο.

Στη συνέχεια ξεσκονίζεις πολύ καλά τους τοίχους με ένα καθαρό πανί για να απομακρυνθούν οι σκόνες πριν ξεκινήσεις το σαπούνισμα.

Shutterstock

Έπειτα, με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι πλύνε τους τοίχους από πάνω προς τα κάτω με ζεστό νερό και σαπούνι.

Μην χρησιμοποιήσεις σαπούνια με χρώμα ή χρωματιστά σφουγγάρια για να μην αλλοιώσεις το χρώμα του τοίχου.

Για να απομακρύνεις την σαπουνάδα από τους τοίχους, πέρασέ τους όλους με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί μέχρι να φύγει τελείως το σαπούνι.

Τέλος ξαναπέρασε τους τοίχους με ένα στεγνό πανί και άνοιξε τις μπαλκονόπορτες για να στεγνώσουν τελείως οι τοίχοι σου. 

Πηγή