Ο Quentin Tarantino έχει γράψει μια ταινία που όμως δεν είδε ποτέ

Quentin Tarantino δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης αλλά κι ένας ακόμα πιο αναγνωρισμένος σεναριογράφος. Και λέμε ακόμα πιο αναγνωρισμένος λόγω των βραβείων του, έχοντας κερδίσει δυο Όσκαρ σεναρίου και κανένα σκηνοθεσίας.

Πριν από την επιτυχία του, κυρίως με την ταινία «Reservoir Dogs» το 1992 και το «Pulp Fiction» δυο χρόνια αργότερα, είχε γράψει ένα σενάριο που κυκλοφορούσε στα στούντιο αλλά κανείς δεν έπαιρνε το ρίσκο να το μετατρέψει σε ταινία. Μετά την επιτυχία του όμως οτιδήποτε είχε πάνω το όνομά του απέκτησε αξία. Κι έτσι η Warner Bros αποφάσισε τελικά να γυρίσει το «Natural Born Killers».

Ο Oliver Stone είχε τότε συμβόλαιο με την εταιρεία. Και επειδή είχε κουραστεί να γυρίζει σοβαρές επικές ταινίες, όπως το «Born on the Fourth of July» και το «JFK», σκέφτηκε πως ένα τέτοιο ωμό σενάριο θα ήταν μια ευκαιρία να αλλάξει την πορεία του. Το σενάριο του Tarantino πειράχτηκε βέβαια αλλά ο κορμός παρέμεινε ο ίδιος και η νεανική του ορμή ήταν πρόκληση για τον Stone και το συνεργείο του. Οι σκηνές στην φυλακή γυρίστηκαν σε πραγματική φυλακή, ενώ τα γυρίσματα μεταφέρθηκαν πολλές φορές στην έρημο.

Μπορεί αργότερα να έγινε καθολικά αποδεκτό από κοινό και κριτικούς, όμως οι κριτικοί της εποχής στην πλειοψηφία τους δεν το εκτίμησαν. Ακόμα περισσότερο ο Quentin Tarantino. Όχι απλά δεν του άρεσε αλλά το μίσησε, αν και σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό Playboy το 2003, παραδέχθηκε πως δεν την έχει δει ποτέ ολόκληρη και πως την μοναδική φορά που πήγε στο σινεμά, έφυγε 10 λεπτά μετά την έναρξή της. Δεν συμφωνούσε αθόλου με την προσέγγιση του Oliver Stone, αφού εκείνος ποτέ δεν θα έμπαινε, όπως είπε, στην διαδικασία να αναδείξει την ψυχολογία των χαρακτήρων για να εξηγήσει γιατί είναι όπως είναι.

Από τότε δεν ξαναείδε ποτέ την ταινία και μάλλον δεν θα τη δει. Η διαμάχη του άλλωστε με τον stone και το στούντιο μέχρι να δημοσιοποιηθεί το original σενάριο, πήρε πάνω από έναν χρόνο. Δυο ερωτήματα μας έρχονται στο μυαλό. Πρώτον, γιατί δεν την είδε ποτέ την ταινία αφού πρόκειται για μια από την καλύτερες ταινίες του Stone και δεύτερον και κυριότερο, πόσο διαφορετική θα ήταν αν την γύριζε τελικά ο Tarantino;