Παιδί και σκύλος. Τα οφέλη από αυτή τη συμβίωση

Τα οφέλη από τη συμβίωση αυτή είναι πολλά. Διεθνείς επιστημονικές έρευνες συμφωνούν ότι η συνύπαρξη των ζώων, και ειδικά του σκύλου, με το παιδί αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη σωστή ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Όσο αναφορά, τις ανησυχίες των γονιών σχετικά με μικρόβια και μολύνσεις,μελέτη που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κουόπιο της Φινλανδίας έδειξε πως τα μωρά που ζούσαν με σκύλους κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους ήταν λιγότερο ευπαθή στις ιώσεις. Η εξήγηση είναι απλή. Τα μωρά που έχουν κατοικίδιο στο σπίτι έρχονται σε επαφή με περισσότερα μικρόβια γεγονός που συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Επίσης, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Clinical and Experimental Allergy, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκυλιά είναι 50% λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν αλλεργίες και άσθμα από εκείνα που μεγαλώνουν χωρίς σκύλο.

Τα σκυλιά βοηθούν τα παιδιά στην κοινωνικοποίηση.
Μεγαλώνοντας με ένα σκυλί τα παιδιά γίνονται πιο κοινωνικά και βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή τους, μειώνονται δραστικά οι ανασφάλειές τους και τέλος αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους.

Μαθαίνει να αγαπά και να αναπτύσσεται συναισθηματικά!
Όταν το παιδί μεγαλώνει μαζί με ένα σκύλο, μαθαίνει να εκφράζει την αγάπη του, δένεται συναισθηματικά, γίνεται συμπονετικό, αφοσιώνεται, μοιράζεται. Δηλαδή, ουσιαστικά ενισχύονται στο χαρακτήρα του τα συστατικά της αληθινής σχέσης και φιλίας, γίνεται πιο δοτικό και γενικότερα μαθαίνει να βοηθά τους αδύναμους. 

Τα παιδιά με σκυλιά γίνονται πιο υπεύθυνα.
Η καθημερινή δέσμευση της φροντίδας ενός ζώου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά τι σημαίνει ευθύνη αλλά και υπευθυνότητα.

Τα σκυλιά βοηθούν στην καλύτερη ανάγνωση των παιδιών.
Τα παιδιά που μαθαίνουν να διαβάζουν αισθάνονται καλύτερα αν το κάνουν αυτό δυνατά! Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη παρέα από έναν σκύλο που ακούει τα πάντα χωρίς να διαμαρτύρεται..

Το σκυλί γεννά θετικά συναισθήματα στην ψυχή του παιδιού, που το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή!!

Πηγή