Πώς ο τρόπος που μιλάς μπορεί να αλλάξει όλη τη ζωή σου

Η ευγένεια δεν είναι μόνο ένδειξη πολιτισμού, αλλά και χαρακτηριστικό δείγμα ανθρώπου που διακατατέχεται από θετικά συναισθήματα και διεκδικεί ένα ανώτερο επίπεδο ζωής! Ακόμα κι αν νιώθεις πως περιστοιχίζεσαι από αγενείς ανθρώπους, όμως, μην υιοθετείς την αγένεια ως τρόπο ζωής. Μην της επιτρέπεις να υποβαθμίζει τη ζωή σου, ακόμα κι αν δελεάζεσαι ή αγανακτείς με το παράδειγμα των άλλων.

Όσες καλημέρες σου, λοιπόν, και να πέσουν κάτω, εσύ να συνεχίσεις να τις λες. Όχι γιατί σου αρέσει να θυματοποιείσαι. Όχι γιατί σου αρέσει να πονάς και να πληγώνεσαι. Αλλά γιατί με κάθε καλή κουβέντα, ψηλώνεις ΕΣΥ λιγάκι περισσότερο.

Μόνο τον εαυτό μας μπορούμε να ελέγξουμε, εξάλλου, και αυτό δεν μπορεί να μας το στερήσει η αγένεια των άλλων.

Μην επηρεάζεσαι από τις εξωτερικές αντιδράσεις, μείνε εστιασμένος στο κέντρο σου, στις αξίες που σου υποδεικνύουν το σεβασμό και την αξιοπρέπεια. Η ευγένεια προϋποθέτει συναισθηματική πειθαρχία, γιατί αποδεικνύει πόσο τακτοποιημένα είναι τα πράγματα μέσα μας. Οι αναίδεια, η εριστικότητα, η αδιαφορία φανερώνουν έναν ακριβώς αντίθετο ψυχικό κόσμο. Έναν κόσμο που ζει στην απόλυτη ανυπακοή του χάους και σε αυτό το χάος προσπαθεί να τραβήξει οποιονδήποτε δεν του μοιάζει.

Σου ταιριάζει ένα διαφορετικό επίπεδο ζωής. Διεκδίκησε τη θέση σου σε αυτόν τον φωτεινό κόσμο της πίστης, της αισιοδοξίας και των ανώτερων συναισθημάτων.

Να θυμάσαι. Η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα και αξίζει τα πάντα!

Πηγή