Συμπεριφορές που όλες έχουμε στην σχέση, όμως είναι ακραία τοξικές

Οι σχέσεις είναι συνθήκες που απαιτούν συνεχή δουλειά για να είναι ευχάριστες και υγιείες, αλλά και σου δείχνουν πολλά για τον εαυτό σου.

Μέσα από μια σχέση μαθαίνεις αρκετά για τον έρωτα, την συντροφικότητα, την αγάπη, το πως να φέρεσαι στους άλλους, αλλά και το τι κάνει εσένα χαρούμενη και θλιμμένη, αντίστοιχα.

Υπάρχουν όμως και κάποιες συμπεριφορές που όλες οι γυναίκες τις βγάζουν θεωρώντας τις ως κάτι φυσιολογικό και επόμενο, καθώς έτσι έμαθαν από τις εμπειρίες τους, ή έτσι είδαν στις ταινίες και τις σειρές και γενικά διαμορφώθηκαν με αυτές, χωρίς όμως κάποιος να τους πει ότι στην ουσία σκοτώνουν μια σχέση, παρά την εξελίσσουν.

Πρόκειται για συνήθειες ακραία τοξικές, που εκτός του ότι στεναχωρούν τον σύντροφο σου, κάνουν και μίζερη την σχέση σας και μάλιστα μπορούν να οδηγήσουν και μέχρι τον χωρισμό. Επιπλέον, η πραγματική αγάπη δεν έχει να κάνει με εγωισμούς και βαριές δηλώσεις, αλλά με την κατανόηση και την πρόθεση να ακούσεις, να γνωρίσεις και να ασχολήθεις όντως με τον άνθρωπο σου.

Άλλωστε οι δυσκολίες μεταξύ σας δε θα λυθούν με δράματα, φωνές και χαμό, αλλά με καλή θέληση, διάλογο και ήρεμα λόγια.

Αν όμως εσύ έχεις μια από τις παρακάτω συνήθειες, να ξέρεις ότι είναι ό,τι χειρότερο για την σχέση σου, καθώς την καταστρέφουν και σε κάνουν να χάνεις το επίπεδο και το δίκιο σου.

Οι 6 τοξικές συνήθειες που καλό θα είναι να δουλέψεις με τον εαυτό σου, ώστε να είσαι καλά σε όλες σου τις σχέσεις:

  • Το να πιστεύεις ότι οι έντονοι καυγάδες είναι σημάδι πάθους
  • Το να καταπιέζεσαι και να μην μοιράζεσαι αυτά που νιώθεις.
  • Το να θεωρείς ότι ο σύντροφος σου θα λύσει τα συναισθηματικά σου προβλήματα.
  • Το να κάθεσαι και να ψάχνεις τα πάντα για τον σύντροφο σου: τηλέφωνο, email και social media.
  • Το να κάνεις αστεία που τον προσβάλλουν ή τον κάνουν να νιώθει άσχημα και αμήχανα.
  • Το να έχεις παθητική ενεργητική συμπεριφορά.

Πηγή