Συνταγή για ιταλική μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας -Το ρωμαϊκό μυστικό γεύσης

Αν για κάτι είναι διάσημοι σε κάθε γωνιά της γης οι Ιταλοί, αυτό είναι οι μακαρονάδες τους (και όχι μόνο!). Θα έχετε προσέξει πως μια ιταλική μακαρονάδα δεν είναι ποτέ… τακτοποιημένη. Όλα της τα υλικά είναι αναμεμειγμένα με τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και πριν μπουν στο πιάτο.

Το βασικό στοιχείο για μια κλασική συνταγή σπαγγέτι με σάλτσα τομάτας είναι τα… χρώματα της Ιταλίας. Κόκκινο για την τομάτα, πράσινο για το εθνικό τους μυρωδικό, τον βασιλικό και λευκό για σπαγγέτι και τριμμένη παρμεζάνα. Αυτά και λίγο σκόρδο αρκούν για να έχετε στο πιάτο μια αυθεντική ιταλική μακαρονάδα.

Το μυστικό της συνταγής για σπαγγέτι με σάλτσα τομάτας
Πριν χρόνια, σε ένα ταξίδι μας στη Ρώμη, μια παραδοσιακή μαγείρισσα μας σέρβιρε μια απλή, λιτή – αλλά θεσπέσια – μακαρονάδα. Η γεύση της ήταν τόσο ξεχωριστή που δεν μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε το μυστικό. Τότε, η Ρωμαία με το ιταλικό ταμπεραμέντο μας απάντησε πως το μυστικό της γεύσης είναι ένα μικροσκοπικό κομμάτι παστής αντζούγιας στα υλικά της σάλτσας.

Πηγή