Τι είναι το «διαζύγιο ύπνου» που εχει γίνει… μόδα στις ΗΠΑ;

Τα προβλήματα ύπνου όλο και αυξάνονται στην σημερινή εποχή, κυρίως λόγω της αύξησης του ρυθμού ζωής αλλά και ορισμένων νέων συνηθειών. Όλο και περισσότερος κόσμος δεν ευχαριστιέται τον ύπνο όπως θα έπρεπε, για μια σειρά από λόγους.

Οι λύσεις που προτείνονται είναι πολλές. Όπως η αποχή από την καφεΐνη μετά τις 3 το μεσημέρι, καθόλου αλκοόλ το βράδυ και αποχή από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή πριν από τον ύπνο. Για κάποιος αυτά φτάνουν για να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους.

Για άλλους πάλι, όχι. Και ίσως η λύση να βρίσκεται σε εκείνον που κοιμάται δίπλα σας. Γιατί μπορεί ο/η σύντροφός σας να έχει όλα τα καλά, αλλά μπορεί να μην ταιριάζετε καθόλου στον ύπνο. Σύμφωνα με το Psychology Today, το 30% των Αμερικανών προτιμά να κοιμάται χωριστά από τον/την σύντροφό του.

Αυτό έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε έναν νέο όρο που ονομάζεται «διαζύγιο ύπνου». Και παρόλο που είναι σημάδι που μπορεί να φέρει σύννεφα σε μια σχέση, οι ειδικοί λένε πως τελικά, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό γι’ αυτήν.

Γιατί κάποιος από τους δυο μπορεί να είναι νυχτόβιος ενώ ο άλλος πρωινός τύπος. Αν για κάποιον από τους δυο ο ύπνος διακοπεί, τότε μπορεί αν υπάρξουν επιπτώσεις και στον άλλο. Άλλοι λόγοι για να κοιμούνται τα ζευγάρια ξεχωριστά, είναι το ροχαλητό, τα διαφορετικά προγράμματα ακόμα και η θερμοκρασία του δωματίου.

https://www.bravotv.com/personal-space/sleep-divorce-is-now-very-common

@bravotv.com

«Ο κακός ύπνος μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα στις σχέσεις» αναφέρει το Psychology Today. «Η έλλειψη ύπνου μπορεί να εξαφανίσει τα θετικά συναισθήματα μας για τους συντρόφους μας. Ερευνητές ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι με χαμηλότερη ποιότητα ύπνου καταδεικνύουν χαμηλότερα επίπεδα ευγνωμοσύνης και είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αισθήματα εγωισμού, από εκείνους που κοιμούνται καλά. Οι άνθρωποι που κοιμούνται άσχημα έδειξαν λιγότερη εκτίμηση για τους συντρόφους τους».

Αν λοιπόν έχετε μια τέτοια εμπειρία, τότε μπορείτε να συζητήσετε με το έτερον ήμισυ. Πείτε τους πως τα αισθήματά σας δεν έχουν αλλάξει, αλλά πως η σχέση θα γινόταν καλύτερη αν κοιμόσασταν χωριστά. «Προτείνετε τους αρχικά μια δοκιμή για 1-2 νύχτες την εβδομάδα και αν δείτε βελτίωση μπορείτε να το ξανασυζητήσετε», αναφέρει το Psychology Today.

Πηγή