Τι είναι το Internet out και γιατί το τρέμει η κυβέρνηση στο lockdown

Μιας και το νέο lockdown έχει ξεκινήσει επίσημα στην Ελλάδα, ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται στο σπίτι του με τις περισσότερες επιχειρήσεις, υπήρεσίες, αλλά και αρκετούς φορείς να είναι κλειστά.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους έχουν βγει σε αναστολή, ενώ άλλοι σε καθεστώς τηλεργασίας. Όπως και να έχει το ίντερνετ είναι ένα μέσο που θα χρησιμοποιηθεί πολύ από όλους αυτήν την περίοδο.

Για τον λόγο αυτό, εκφράζονται φόβοι για το πόσο πιθανό είναι να αντέξει το σταθερό και ασύρματο δίκτυο της χώρας, λόγω του φόρτου δεδομένων και της αυξημένης επισκεψημότητας. Αρκεί να σκεφτείς κανείς ότι μόνο η τηλεκπαίδευση που γίνεται για τα γυμνάσια, τα λύκεια και τα πανεπιστήμια της χώρας, φτάνει για να επιβαρύνει σε ποσοστό 100% το εθνικό δίκτυο, σε σχέση με μια συνηθισμένη Δευτέρα.

Θέλοντας να αποφύγει τυχόν γενικό black out, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σήμανε συναγερμό και προέτρεψε τους πολίτες να αποφύγουν την άσκοπη χρήση του ίντερνετ τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Σε ελεύθερη μετάφραση, όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τα social media και να κάνουν chat με τους δικούς τους ανθρώπους θα πρέπει να το κάνουν μετά τις 6 το απόγευμα, καθώς όλη την υπόλοιπη ημέρα προτεραιότητα έχουν οι εργαζόμενοι και οι μαθητές.

Πηγή