5 ταινίες για να αγαπήσεις τα Χριστούγεννα

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των γιορτών λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου. Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος που δεν θα δει έστω μια ταινία για τα Χριστούγεννα μέσα στις γιορτές. Κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο θα ενισχύσει το πνεύμα των εορτών, θα τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα και να περάσει τις γιορτές με μια άλλη διάθεση. Η οποία θα έχει λίγη μαγεία μαζί της…

National Lampoon’s Christmas Vacation (1983)

Αν θέλετε λίγο να γελάσετε, τότε πρέπει να δείτε την χριστουγεννιάτικη ταινία από το γνωστό σε εμάς «Τρελό Θηριοτροφείο». Τα Χριστούγεννα είναι παντού, μαζί όμως και οι απρόβλεπτες καταστάσεις που δημιουργεί ο Chevy Chase και η οικογένειά του.

A Christmas Carol (2009)

Αν και η «πιο όμορφη ιστορία του κόσμου» έχει πολλές κινηματογραφικές εκδοχές, εμείς προτιμάμε μια από τις πιο πρόσφατες, που συνδυάζει animation και πραγματικότητα. Ο Jim Carrey είναι φτιαγμένος για τέτοιους ρόλους και η ιστορία του Charles Dickens δεν χάνει καθόλου από την μαγεία τους και αντιθέτως, μας ταξιδεύει στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Love, Actually (2003)

Διαφορετικές ιστορίες που μπλέκονται με κάποιο τρόπο με φόντο τα Χριστούγεννα. Ιστορίες αγάπης, έρωτα και φιλίας περνούν μπροστά από τα μάτια μας αποθεώνοντας το μεράκι και την μαεστρία των Βρετανών, όταν αποφασίσουν να «χτίσουν» μια ρομαντική κομεντί.

Miracle on 34th Street (1994)

Η παλαιότερη εκδοχή μπορεί να είναι πιο γνωστή, αλλά και η ταινία του 1994 καταφέρνει να συλλάβει την ουσία αυτής της πανέμορφης ιστορίας που βάζει σε αντιπαράθεση την αλήθεια και την φαντασία. Και το θαύμα δεν αργεί να γίνει…

Trading Places (1983)

Αν και ίσως να μην θεωρείται χριστουγεννιάτικη ταινία από μερικούς, είναι και με το παραπάνω. Άκρως κωμική, με εναλλαγή συναισθημάτων και με δυο ηθοποιούς που είναι διάνοιες, οι Eddie Murphy και Dan Aykroyd. Θα την ευχαριστηθείτε και θα καταλάβετε γρήγορα γιατί θεωρείται χριστουγεννιάτικη.