To μυστικό του φούρναρη που θα κάνει το ψωμί σας τέλειο

Γνωστό και ως «η ουσία της ζωής», το ψωμί παρασκευάζεται εδώ και 30.000 χρόνια. Η ιστορία του ψωμιού είναι τόσο μεγάλη, όσο και η παρουσία σχεδόν του ανθρώπου στη γη! Σκεφτείτε μόνο πως στην αρχαία Αίγυπτο με την ανατολή του πολιτισμού άρχισε να παρασκευάζεται και το ψωμί.

Ειδικά από την καραντίνα κι έπειτα η παρασκευή ψωμιού αυξήθηκε τόσο που για καιρό στα σούπερ μάρκετ δεν έβρισκες μαγιά. Όπως και να έχει το παρακάτω μυστικό θα σας φτιάξει ένα κρατσανιστό ψωμί!

Εάν φτιάχνετε ψωμί στο σπίτι, ίσως έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες με την κρούστα: είτε είναι πολύ λεπτή είτε πολύ παχιά.

Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα πολύ εύκολα τοποθετώντας ένα μπολ με νερό στο φούρνο σας όταν ψήνετε. Ο ατμός θα κάνει τη μαγεία και το ψωμί θα έχει μια ωραία τραγανή κρούστα.

Πηγή