Το νούμερο ένα τρόφιμο που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση

Το κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά είναι τρόφιμα που είναι τα πρώτα στη λίστα των τροφίμων για πρόκληση τροφικών δηλητηριάσεων.

Τη λίστα συνεχίζουν

Φυλλώδη – πράσινα λαχανικά

Αυγά

Τόνος

Στρείδια

Τυρί

Τα βακτήρια αφθονούν στα ωμά πουλερικά και μεταδίδονται εύκολα στον άνθρωπο κατά το πλύσιμο του νωπού κοτόπουλου κάτω από τη βρύση ή με την κατανάλωσή του όταν δεν είναι ψημένο καλά.

Η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο εκδηλώνεται δύο έως πέντε ημέρες μετά τη μόλυνση και προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.

Πηγή