Τρίκαλα: Τώρα και ηλεκτρικά τετράκυκλα και τρίκυκλα αντί ταξί!

Επιδείξεις των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων από τον δήμο Τρικκαιών και την e-trikala πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην πόλη των Τρικάλων, που μετά το λεωφορείο χωρίς οδηγό, συνεχίζουν στον δρόμο της καινοτομίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου ELVITEN ως δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος HORIZON 2020, και στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις.

Στο πλαίσιο αυτό, δέκα ελαφρά οχήματα (5 τρίκυκλα και τα 5 τετράκυκλα) θα κυκλοφορούν στα Τρίκαλα, είτε για όσους εργάζονται στον χώρο των διανομών, είτε για πολίτες.

Οι πολίτες θα μπορούν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να μετακινούνται με ασφάλεια και χωρίς κανένα έξοδο μέσα από μια ειδική πλατφόρμα. Σε αυτή θα καταγράφονται οι σχετικές διαδρομές και το ωράριο, ώστε να επιλέγεται κάθε φορά η διαθεσιμότητα του οχήματος και του δρομολογίου.

Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια και χωρίς κανένα έξοδο

Το πρόγραμμα ELVITEN  Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις υλοποιείται σε 6 Ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Ρώμη, Μάλαγα.

Μπορείς να κλείσεις τη μετακίνησή σου μέσω πλατφόρμας

Στην Ελλάδα, η συνεργασία της e-trikala γίνεται με το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ).

Η παρουσίαση των οχημάτων πραγματοποιήθηκες από τον δήμαρχο Τρικκάιων Δημήτρη Παπαστεργίου και τους αντιδημάρχους Βασιλένα Μητσιάδη και Γιάννη Κωτούλα.

Πηγή