Ξέχνα τα Pokemon, κυνήγα τον άγιο -Η χριστιανική έκδοση του Pokemon Go

Ενα παιχνίδι με διαφορετικούς πρωταγωνιστές έρχεται να κάνει την εμφάνισή του, μιμούμενο το Pokemon GO.

Δεν πάει καιρός από τότε που μικροί και μεγάλοι με κινητά στα χέρια έβγαινα στους δρόμους ψάχνοντας Pokemon και πετούσαν… poke balls για τα πιάσουν. Την τεράστια επιτυχία αυτή θέλει να μιμηθεί ένα άλλο παιχνίδι, σύμφωνα με το BBC.

Το «Follow JC Go!», η χριστιανική version του παιχνιδιού, δίνει τη δυνατότητα τους παίκτες να κυνηγήσουν αγίους ή χαρακτήρες της Βίβλου, αντί για γιαπωνέζικα τερατάκια.

Το παιχνίδι είναι δημιούργημα της καθολικής ευαγγελικής οργάνωσης Fundación Ramón Pané και σχεδιάστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νέων 2019, μια εκδήλωση για νεαρούς καθολικούς που πραγματοποιείται στον Παναμά τον Ιανουάριο.

Οπως και με το Pokemon Go, εξηγεί το δημοσίευμα του BBC, το παιχνίδι χρησιμοποιεί την κάμερα από το smartphone του παίκτη για να αποτυπώσει τον περιβάλλοντα χώρο και στη συνέχεια εμφανίζει στην οθόνη ψηφιακούς χαρακτήρες. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση αντί για τον Πίκατσου είναι πιθανότερο να βρει κανείς τον Αγιο Πέτρο.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι παίκτες καλούνται να απαντήσουν σε θεολογικού περιεχομένου ερωτήματα όταν συναντούν έναν άγιο. Επίσης, μπορεί να τους ζητηθεί να σταματήσουν και να προσευχηθούν όταν περνούν μπροστά από μία εκκλησία, ή να πουν μια προσευχή για τους ασθενείς σε ένα νοσοκομείο. Οι παίκτες μπορούν επίσης να κάνουν δωρεές μέσω της εφαρμογής, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή