Θεσσαλονίκη: Υπαίθριες συναυλίες δωρεάν, μόνο με ακουστικά -Οπως στην Ευρώπη

Φορέστε τα ακουστικά σας, κατεβάστε την εφαρμογή και ζήστε μια Θεσσαλονίκη σύγχρονης μουσικής όπως την εμπνεύστηκαν ε 8 Ευρωπαίοι συνθέτες.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, που παρουσίασε το πρόγραμμα της για τη νέα καλλιτεχνική σεζόν, αγαπάει την περιπλάνηση στις πόλεις και φεύγει για Θεσσαλονίκη. Από τις 16 Οκτωβρίου κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης μπορούν να φορέσουν ακουστικά και να απολαύσουν έναν ηχητικό περίπατο της Θεσσαλονίκης που χαρτογραφείται μέσα από οκτώ σημεία έμπνευσης για οκτώ συνθέτες από όλη την Ευρώπη.
Ο Λευκός Πύργος, η Πλατεία Ναυαρίνου, η Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα), η Παναγία Αχειροποίητος, η Αγία Σοφία, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης γίνονται σταθμοί σε μια περιπλάνηση σαν υπαίθρια συναυλία, που «παίζει» μόνο για τα αυτιά σας.

«My City, My Sounds» η μουσική εφαρμογή για τη Θεσσαλονίκη
Το Soundscapes Compositions είναι μια καλλιτεχνική δράση η οποία αποσκοπεί να φέρει το κοινό –ελληνικό και διεθνές– σε επαφή με τη σύγχρονη μουσική, δημιουργώντας νέα σημαινόμενα μέσα σε μια πόλη που συνεχίζει να δημιουργεί ιστορίες, ήχους και περιπάτους.

Ηχητικοί περίπατοι στη Θεσσαλονίκη, με ακουστικά
Στις 16 Οκτωβρίου, το μουσικό σύνολο dissonART θα παίξει, μάλιστα, σε ζωντανή εκτέλεση τις 8 συνθέσεις εμπνευσμένες από τα οκτώ σημεία ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα συστήσει στο κοινό τον ηχητικό περίπατο, ο οποίος θα παραμείνει εφεξής προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής «My City, My Sounds».

Πηγή