Έφυγαν από τη ζωή ο Alfred Morris III των Iron Man και ο Fast Eddie Clarke των Motorhead

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 60 ετών, ο Alfred Morris III, κιθαρίστας των Iron Man και σημαντικό μέλος της Αμερικάνικης doom metal σκηνής, όπως έγινε γνωστό μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης στην σελίδα της μπάντας στο Facebook (βλπτ. παρακάτω).

Αν και τα αίτια του θανάτου δεν διευκρινίζονται, η υγεία του Morris ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη, καθώς έπασχε από διαβήτη και μάλιστα είχε υποστεί ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου την περασμένη χρονιά.

Ενεργός για δεκαετίες στην εξαιρετικά επιδραστική doom σκηνή της ευρύτερης περιοχής γύρω από την πρωτεύουσα των Η.Π.Α., ο βαθιά επηρεασμένος από τους Black Sabbath Αφροαμερικανός, τόσο με τους Force, αρχικά, όσο και με τους Iron Man στην συνέχεια άφησε το δικό του, ξεχωριστό στίγμα και υπήρξε σημαίνουσα προσωπικότητα για τους απανταχού doomsters.

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 67 ετών, ο Fast Eddie Clarke, ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead. Άφησε την τελευταία του πνοή χθες, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, μετά από μάχη με την πνευμονία.

Τα άσχημα νέα επιβεβαιώθηκαν από μακροσκελή ανάρτηση στην επίσημη σελίδα των Motorhead στο Facebook, όπου αναφέρεται:

«Είμαστε στην οδυνηρή θέση να σας μεταφέρουμε τα νέα που μόλις νωρίτερα απόψε μάθαμε κι εμείς – ο Edward Allan Clarke ή όπως όλοι τον ξέρουμε και τον αγαπάμε, Fast Eddie Clarke, έφυγε ειρηνικά από την ζωή χθες».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση παρακάτω.

Ο Clarke, γεννημένος στο Twickenham του Ηνωμένου Βασιλείου, συμμετείχε στους δίσκους των Motorhead από την αρχή τους, το 1976, μέχρι και το «Iron Fist» του ’82. Έχει παίξει κιθάρες στα εμβληματικά «Motörhead», «Overkill» και «Ace Of Spades».

 

Πηγή