Ανατροπή σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ‑ Κλείνουν και τα Λύκεια

Από αύριο και για 14 ημέρες η τηλεκπαίδευση γίνεται υποχρεωτική σε όλα τα λύκεια της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, όπως και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αιτία για την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων η μεγαλύτερη «συμμετοχή» των εφήβων στη δυνητική διασπορά του ιού και η συχνότερη κοινωνική τους δραστηριότητα.

Θυμίζουμε ότι από τις 6π.μ της Τρίτης 03/11 οι δύο περιφερειακές ενότητες μπαίνουν σε αυστηρό lockdown, με SMS για τις εντελώς απαραίτητες μετακινήσεις και γενικό κλείσιμο του λιανεμπορίου.

Ανοικτά παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και τα σχολεία, αλλά μόνο στα γυμνάσια και στα δημοτικά σχολεία το μάθημα θα γίνεται με φυσική παρουσία των μαθητών.

Η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες επιτρέπεται από έναν γονέα – κηδεμόνα με την αποστολή SMS. Παράλληλα θα απαιτείται πιστοποιητικό-βεβαίωση της διεύθυνσης του εκάστοτε σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας.

Στις δύο αυτές περιοχές εφαρμόζεται 24ωρος περιορισμός στις μετακινήσεις με εξαιρέσεις ανά χρονική ζώνη (05.00-21.00 και 21.00-05.00). Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα μπορούν να μετακινούνται με προηγούμενη (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033, όπως γινόταν στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Πηγή