Πόσο αμείβονται οι μισθοφόροι που έστειλε ο Ερντογάν στην Αρμενία

Ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει αφήσει πίσω σου εκατοντάδες νεκρούς, ακόμη και άμαχο πληθυσμό και οι προβλέψεις για λήξη της σύρραξης είναι δυσοίωνες. Και ενώ η Ευρώπη καλεί και τις δύο πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρεθεί λύση, ο Τούρκος πρόεδρος ρίχνει λάδι στη φώτια με εμπρηστικές δηλώσεις, και στέλνοντας στρατιωτική βοήθεια στους Αζέρους

Ο Τούρκος Πρόεδρος θεωρεί ευκαιρία την σύρραξη για να αναβαθμίσει το ρόλο του στη περιοχή, κάτι που επιδίωξε και με την εισβολή στη Συρία αλλά και την αποστολή στρατιωτών στη Λιβυή.

Καταγγελίες από ακτιβιστικές οργανώσεις στη Συρία κάνουν λόγο για “εξαφάνιση” εκατοντάδων νέων στη βόρεια Συρία, αφού όπως λέγεται στρατολογούνται ως μισθοφόροι για να πολεμήσουν στο πλευρών των Αζέρων.

Οι ίδιες οργανώσεις μιλούν για στρατολόγηση από τους Τούρκους, που εκμεταλλεύεται την φτώχεια στη περιοχή, δίνοντας 2000 το μήνα σε όποιον βρεθεί στην εμπόλεμη ζώνη.

Η κατάσταση στη περιοχή είναι τραγική αφού η ανεργία ξεπερνάει το 70% και οι ελλείψεις ακόμα και στα βασικά κάνουν την καθημερινή επιβίωση γολγοθά.

Ο αριθμός που φέρεται να έχει φτάσει ήδη στην Αρμενία είναι 2000 στρατιώτες, με 50 από αυτούς να έχουν σκοτωθεί ήδη, αφού οι Σύριοι δεν είναι μαθημένοι να πολέμουν στις συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή.

Πηγή