Λάθη που κάνεις στη διατροφή σου και ξεμένεις από ενέργεια

Έχεις παρατηρήσει ότι ενώ τρως κανονικά τα γεύματά σου ξεμένεις πολλές φορές από ενέργεια μέσα στην ημέρα; Αν ναι τότε σίγουρα κάνεις κάποιο από τα συνηθισμένα παρακάτω λάθη.

Δες τι πρέπει να αποφεύγεις με τη καινούργια χρονιά για να δεις τις αποδόσεις σου να εκτοξεύονται:

Τρως πολύ γρήγορα

Το σώμα μας αργεί να λάβει τα σήματα ότι το τροφοδοτούμε με ενέργεια, και η βιαστική κατανάλωση τροφών, δυσχεραίνει τη διαδικασία της πέψης, αλλά και το αίσθημα κορεσμού. Μελέτες έχουν δείξει ότι το γρήγορο φαγητό δεν προσφέρει καθόλου στα επίπεδα ενέργειας, αφού ότι προσλαμβάνουμε καταναλώνεται για την διαδικασία της πέψης.

Τρως πολύ ζάχαρη

Εδώ το παράδοξο είναι ότι μια μικρή ποσότητα ζάχαρης έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην ενέργεια μας, αλλά μεγάλες ποσότητες μας κάνουμε να νιώθουμε κουρασμένοι μετά από μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης μελέτες συνδέουν άμεσα πλέον την υπερβολική κατανάλωσης ζάχαρης με την έλλειψη αποκαταστικού ύπνου.

Δεν ενυδατώνεις τον οργανισμό σου

Ακόμα και οι επαγγελματίες αθλητές που τρώνε σωστά και πυκνά γεύματα, το πρώτο πράγμα που προσέχουν ανάμεσα στα γεύματα τους είναι πρόσληψη νερού. Τα σωστά ποσοστά νερού στον οργανισμό μας δρουν καταλυτικά στη σωστή πέψη, στην υγιή λειτουργεία των οργάνων μας και στη μέγιστη πρόσληψη ενέργειας από τις τροφές. Προσοχή όταν λέμε ενυδάτωση δεν εννοούμε τον καφέ και το αλκοόλ.

Πηγή