Πώς θα μεταμορφώσεις το σπίτι σου στο πιο cozy μέρος του κόσμου με 4 απλές κινήσεις

Φανταστικό το καλοκαίρι, ακόμη πιο φανταστική η καλοκαιρινή διακόσμηση αλλά η ψυχολογία μας θέλει μια μικρή βοήθεια για να ξεχάσει σιγά σιγά τις βουτιές και τη θάλασσα, τις ομπρέλες στην πλαζ και τις ταράτσες. Εντάξει, δεν λέμε πως χειμώνιασε, αλλά έρχεται η ώρα για να μεταμορφώσεις τον χώρο σου για πιο cozy βράδια!

Focus στα υφάσματα

Ας υποθέσουμε πως έχεις έναν κόκκινο καναπέ. Ας υποθέσουμε επίσης ότι το καλοκαίρι το πάτωμα του σαλονιού σου ήταν γυμνό. Ήρθε η ώρα να ζεστάνουμε κάπως τον χώρο. Δώσε άλλο χρώμα στον καναπέ σου με ένα ριχτάρι ή ενίσχυσε τις αποχρώσεις του με μαξιλαράκια, και θα δεις πόσο διαφορετικός θα φαίνεται ο καναπές με μία κίνηση! Βάλε ένα οικονομικό χαλάκι (rug) στο πάτωμα, ή πρόσθεσε μια λωρίδα ύφασμα στις κουρτίνες. 

Φυτά στον χώρο

Θα το έχεις δει πλέον, μιας και είναι απίστευτη μόδα. Τα φυτά δίνουν χαρακτήρα όπου κι αν είναι, και αποτελούν μια από τις πιο ισχυρές τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση. 

Κεριά και φωτισμός

Χαμηλός φωτισμός, πορτατίφ αλλά και αρωματικά κεριά θα κάνουν το σαλόνι σου και το υπνοδωμάτιο, έναν πραγματικό παράδεισο. Δοκίμασέ το και θα καταλάβεις πώς αυτή η μικρή διαφορά διαμορφώνει ένα άλλο περιβάλλον. Διάλεξε τις αγαπημένες σου μυρωδιές και τοποθέτησε τα κεριά σε κάθε σημείο του σπιτιού!

Ομόρφυνε την κουζίνα σου

Τακτοποίησε τα πάντα, από τα συρτάρια ως τους αποθηκευτικούς χώρους, πέταξε ό,τι δεν χρειάζεσαι και δώσε μια σχετική ομοιομορφία στον χώρο είτε χρωματική είτε με αντικείμενα ίδιας αισθητικής.

Πηγή