Γιατί οι περισσότεροι ήρωες κινουμένων σχεδίων της Disney δεν έχουν γονείς

Οι χαρακτήρες των ταινιών της Disney έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, σκορπώντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους σε όλο τον πλανήτη. Ο Σκρουτζ, ο Μίκυ, η Μίνι, η Άριελ και άλλοι τόσοι μικροσκοπικοί ήρωες κρέμονται σε χιλιάδες παιδικά δωμάτια, γεμίζοντας τα όνειρα των μικρών τους φίλων.

Οι πολύ φανατικοί έχουν παρατηρήσει κάποια επαναλαμβανόμενα μοτίβα, όπως ότι φοράνε λευκά γάντια, δεν ήταν εύκολη η αποτύπωση της κίνησης στην οθόνη και για αυτό το κάλυψαν έξυπνα με αυτή τη κίνηση, αλλά και ότι οι περισσότεροι χαρακτήρες δεν έχουν γονείς.

Πίσω από αυτή την επιλογή κρύβεται μια θλιβερή ιστορία. Όταν ο Walt Disney άρχισε να βγάζει αρκετά λεφτά, θέλησε να αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι για τους γονείς του, για να ζήσουν άνετα, με όλες τις ανέσεις.

Όταν μετακόμισαν το συνεργείο που τοποθέτησε τη κουζίνα με το γκάζι, δεν πρόσεξε ότι υπήρχε διαρροή, και το επόμενο πρωί η μητέρα του βρέθηκε νεκρή στο πάτωμα της κουζίνας. Ο πατέρας του νοσηλεύτηκε για εβδομάδες και τελικά σώθηκε.

Από εκείνο το τραγικό περιστατικό και μετά ο Walt Disney έπεσε σε κατάθλιψη για αρκετούς μήνες πιστεύοντας πως ήταν ο υπαίτιος για αυτή την τραγωδία.

Υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Walt Disney ήθελε μέσα από τις ταινίες του να προωθήσει ένα καινούργιο μοντέλο οικογένειας όπου τα παιδιά είναι ανεξάρτητα και οι οικογένειες όχι και τόσο δεμένες.

Πηγή