Είναι το «Swipe culture» το τέλος των σχέσεων;

Κάποτε υπήρχε το φλερτ, μετά ήρθε το διαδικτυακό “καμάκι”, και τώρα όπως λένε οι ψυχολόγοι ζούμε στην εποχή του swipe…

Πρόκειται ουσιαστικά για γνωστά dating apps που σου δίνει τη δυνατότητα να σταματάς τη κουβέντα και τη γνωριμία ουσιαστικά κάνοντας μια κίνηση προς τα αριστερά στην οθόνη.

Και αν σας φαίνεται ακίνδυνο, δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι. Η ευκολία που σου δίνει να διακόψεις τη διαδικασία γνωριμίας ή φλερτ αυτή κουλτούρα του swipe σου δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ότι πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο, και έτσι δεν επενδύεις πραγματικά στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου.

Φανταστείτε να σας είστε σε μια συνέντευξη για δουλειά ή στο σχολείο και σε 5 λεπτά να πρέπει να αποδείξεις τι αξίζεις. 5 λεπτά είναι ο μέσος όρος που δίνουν όσοι συμμετέχουν σε αυτά τα dating apps στον άλλο και μετά τον απορρίπτουν ή συνεχίζουν τη γνωριμία.

Εκτός όμως από το πρόβλημα που διαβάσατε παραπάνω, αυτή η λογική έχει κάνει το εφήμερο ακόμα πιο μικρής διάρκειας γνωριμία. Πρώτον γιατί σχεδόν εθίζεσαι στην αναζήτηση του τέλειου, αλλά και όταν κάποιος σου αρέσει, υποσυνείδητα δεν τον εμπιστεύεσαι γιατί πιστεύεις ότι και αυτός αναζητά πάντα το λίγο καλύτερο.

Πηγή