«Μήλα»: Η ελληνική ταινία που διεκδικεί βραβείο Όσκαρ αυτήν την χρονιά

Μια ελληνική ταινιά με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, φαίνεται ότι διεκδικεί το δικό της βραβείο Όσκαρ στη φετινή απονομή και όχι άδικα, αφού πρόκειται για ένα αριστούργημα.

Τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, θα διαγωνιστούν στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2021, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον μεγάλο χολιγουντιανό θεσμό.

Η ταινία αποστέλλεται στα βραβείο Όσκαρ μετά από διαλογή της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού, λόγω της καλής της φωτογραφίας, της οικουμενικότητας και της επικαιρότητας του θέματος της.

Ο Χρήστος Νίκου είχε εργαστεί σαν βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές γνωστές παραγωγές όπως ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου και το «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Όσο για την υπόθεση των «Μήλων», αφορά μια ασυνήθιστη πανδημία που προκαλεί μια αιφνίδια αμνησία σε όσους προσβάλλονται από αυτή. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, προβλήθηκε σε περισσότερες από 30 χώρες, ενώ χρέη executive producer ανέλαβε η Κέιτ Μπλάνσετ

Πάντως, τα τελευταία χρόνια η μοναδική ελληνική ταινία που κατάφερε να περάσει στην τελική πεντάδα των υποψηφιοτήτων για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ήταν ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου το 2010, ενώ πέρυσι εκπροσώπησε την Ελλάδα η ταινία «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου.

Πηγή