Αυτός είναι ο λόγος που αλλάζει βαρύτητα

Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον γεγονός, και επηρεάζει δεκάδες τομείς της καθημερινότητάς μας. Αυτό που ανακοίνωσε το  Technology Review του MIT μας έκανε εντύπωση και μας ανησύχησε αρκετά.Ένα πείραμα της NASA σε συνεργασία με τη διαστημική υπηρεσία της Γερμανίας με τίτλο Gravity Recovery and Climate Change έδειξε ότι η κλιματική αλλαγή έχει αλλάξει το φαινόμενο της βαρύτητας.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές όπου μετατράπηκαν σε ερήμους, ακόμα και οι θαλάσσιες περιοχές που είδαν την στάθμη του νερού να μειώνεται ή το άλλο άκρο περιοχές που πλημμύρισαν επηρέαζουν το βαρυτικό επίπεδο της Γης.

“Η έρευνα του βαρυτικού πεδίου της Γης επιτρέπει στους επιστήμονες να μελετήσουν την κλιματική αλλαγή από μία τελείως διαφορετική γωνία” εξηγεί ο Patel, επικεφαλής του πειράματος, πριν συνεχίσει: “Η υπερθέρμανση της Αρκτικής, για παράδειγμα, προσθέτει μάζες νερού στους ωκεανούς και τη θάλασσα με αποτέλεσμα να παρατηρούμε αλλαγές στο βαρυτικό πεδίο. Τα δεδομένα που έχει συλλέξει το πείραμα Gravity δείχνουν για παράδειγμα ότι τα τελευταία 15 χρόνια η Γροιλανδία έχει χάσει περίπου 260 δισ. τόνους πάγου ενώ αντίστοιχα η Ανταρκτική 140 δισ. τόνους”.

Αν η κλιματική αλλαγή συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια θα δούμε αλλαγές που θα αλλάξουν νόμους και κανόνες που γνωρίζαμε για αιώνες.

Πηγή